Gedicht voor NPO Radio 1 ‘Start’: De Actualiteiten

Speciaal voor het radioprogramma ‘Start’ van NPO Radio 1, waar ik in mei 2017 op bezoek zou gaan, schreef ik een tekst die ik daar zou voordragen. De opdracht was: schrijf iets over de actualiteiten. Dat heb ik letterlijk genomen. Helaas raakte ik, afhankelijk van het overigens op tijd rijdende openbaar vervoer, in Hilversum te voet de weg kwijt. De uitzending heb ik niet gehaald en dit zou worden ingehaald, maar het radioprogramma is inmiddels uit de lucht, dus dit gaat niet door. Daarom kun je de tekst nu HIER lezen. Want ja, Dé Actualiteiten, wat moet je je daar eigenlijk bij voorstellen? Als je mij vraagt wat ze momenteel belangrijk, lees dan deze tekst.

Wil je meer teksten van mij horen of lezen over ‘actualiteiten’, dan kun je wekelijks intunen op RTV Noord (geluid én beeld) vanaf 11.00. In het programma ‘Babette Op Noord‘ draagt ze teksten voor geïnspireerd op regionaal nieuws uit Stad en Ommeland (Groningen en omstreken). Al deze teksten zijn terug te vinden op Facebook (zowel op de page Cissy als op de page Babette op Noord), met op de achtergrond de Groningse vlag. Terugluisteren kan ook, op de website van RTV Noord.